Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
NATOLISKÝ OBČASNÍK

NATOLISKÝ OBČASNÍK

hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse

Slavnostní zakončení - FOTKY!!!

Zahradní párty a loučení
27.6.2005  - Po Oskarové noci se těžko vstávalo (zvlášť, když většina z nás šla spát až tak v šest ráno...). Naštěstí nebylo třeba vstávat příliš brzy, ale úprava pomačkaného obličeje zabrala dost času. Na dnešek hodně lidí vytáhlo to pravé gala. Počasí se tvářilo letně - vedro už od rána, takže pánové nemohli mít vidinu nejpříjemnějšího dne...

Sešli jsme se ve velkém auditoriu, promlouval k nám rektor, náš vice-rektor a v neposlední řadě se také za nás "loučili" studenští zástupci - Patryk a Constance. Hostem dne byl bývalý ministr zahraničí McShane se zajímavým projevem ohledně budoucnosti rozpočtu EU. Jenže po mnoha hodinách emocionálně nabitých byl klid a klimatizace velké přednáškové místnosti příliš velkou změnou a mnoho kolegů svádělo velký boj se spánkem.

Nakonec nás probralo "vyhlášení vítězů" - tedy těch, kteří studovali nejlépe. Z každé specializace byl vyhlášen jeden člověk, který získal nejvíce bodů, dostal cenu a pamětní desku(?). Nakonec byl ještě oceněn náš nejlepší zástupce na soutěži právníků - Moot Court, který získal cenu the Best Advocat General v březnu na finále soutěže v Lucemburku. Po všech těch oceněních rektor oficiálně zakončil akademický rok a mohlo se to jít oslavit do parku k paláci, kde byl pod širým nebem připraven špičkový banket.

Veškerý personál se překonával - naši kuchaři vytvořili jedny z nejlepších kreací - lepší, než na Official Opening v listopadu, zahradníci, uklízečky a technický personál udělali nádhernou výzdobu a příjemné sezení pod stromy a slunečníky. Takže jídlo vynikající, prostředí příjemné, společnost přátelská ale i rodinná (spoustu rodičů přijelo vyzvednout své potomky - včetně mě :-)).. ale přeci jen jsme byli nervozní, protože jsme ještě neměli výsledky a jistotu, že jsme se s tím rokem popasovali tak dobře, že se nebudeme muset v létě vracet.

Během oběda jsme byli postupně vyvoláváni a dostávali jsme pamětní fotografii a špendlík do košile/saka - takže to byla vlastně taková "promoce". Každý z nás vyslechl pár slov od vice-rektora (osobních) - ovšem po nápovědě naší administrativní kolegyně Kasii.. U mě došlo k ocenění fotografií a včerejšího divadelního přestavení, které se ve zkrácené a inovované verzi líbilo Pichtambovi víc, než velké divadlo v dubnu... Vzhledem k tomu, že poslední dny byly opravdu emocionálně vypjaté - ať už to bylo honění obrázků do ročenky, Polský den, Oskarová noc a vůbec reakce lidí, kteří si uvědomují, že se za pár dní už neuvidíme, tak jsem si to všechno nemohla tak dobře užít. Ovšem i když to píšu s odstupem, tak mám pořád takový pocit mrazení a nejistoty - stejný jako v okamžiku, kdy proběhlo "hlášení", že studijní výsledky jsou v našich osobních "holubích schránkách" (pigeon-holes). Nechtělo se mi jít a zkoumat, jestli všechno dopadlo dobře anebo špatně, ale když se mě ptalo už dalších 15 lidí, tak jsem pro ty výsledky šla.

No, byla to trochu kovbojka... Každý z nás dostal certifikát-vysvědčení, ale pro mě v první moment nebylo jasné, jeslti jsem celkově prošla nebo ne. Výsledky z druhého semestru byly opravdu dobré a potěšující bylo, že jsem udělala i zkoušku z práva (to květnové martyrium stálo za to...).. jenže jsem věděla, že musím mít celkový průměr vyšší než 13 (z 20), abych mohla vyrovnat půlbodový nedostatek ze zkoušky politika a politiky EU. Můj výsledný průměr byl 12,9... Takže nejdřív úleva, ale pak zklamání, protože jsem byla přesvědčená, že jsem to neudělala. Šla jsem to zjistit na rektorát a tam se mi ulevilo, i když to bylo trochu omočené slzama. Prostě, ve studijním řádu existuje dodatek, že akademický senát (nebo jak se to česky jmenuje) může ve výjimečných případech rozhodnout a povolit vyrovnání výsledků u zkoušek již od průměru 12,8. UFF... TAKŽE JSEM TO OPRAVDU UDěLALA!!!!

JÁ JSEM VYSTUDOVALA COLLEGE OF EUROPE!

Obědová párty se postupně přehoupla v odpolední sezení pod stromy v ležérním oblečení, vycházku na kafe a "poslední rozhovory" s lidmi, kteří už odjíždějí. To už bylo smutnější, slzičky padaly na všech stranách, kluky nevyjímaje. Na jednu stranu nám bylo líto, že se už neuvidíme všichni pohromadě, ale na druhou stranu jsme se už těšili na další setkání s kýmkoliv z naší velké skupiny - rodiny. Hned 30.6. byla spuštěno internetové forum pro náš natolinský ročník, kde se každý den několik lidí setká. Prostě jsme zjistili, že ten rok v Natolinu je návykový a že se potřebujeme držet vzájemně nablízku a funguje to!

Pak nastalo balení, uklízení a papírování, ale taky loučení, dopíjení baru a všechny ty věci okolo... a 27.6. dopoledne nacpané auto s českou poznávací značkou opustilo brány natolinského parku...

oficiální zakončení v aule
oficiální zakončení v aule
raut v paláci
raut v paláci
sezení v parku
sezení v parku
oběd ve stanu
oběd ve stanu
promujeme - Radek
promujeme - Radek
Justyna,Martina,Natalia,Katka a Johannes D.
Justyna,Martina,Natalia,Katka a Johannes D.
nádherná výzdoba
nádherná výzdoba

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 3386 x

20.6.2005  Tvoříme ročenku - FOTKY!! - Zase práce jako na kostele
23.6.2005  Polský den - FOTKY!! - Oslava slunovratu
25.6.2005  Oskarový večer - FOTKY!! - a ještě delší noc
27.6.2005  Slavnostní zakončení - FOTKY!!! - Zahradní párty a loučení
22.7.2005  Příprava na Bosnu - Filmy, diskuse a party - Halloween
22.7.2005  Autobusová odysea - Bosna a Hercegovina I - Cesta přes Budapešť
27.7.2005  Bosna a Hercegovina II - Do Sarajeva
27.7.2005  Bosna a Hercegovina III - FOTKY!!! - Sarajevo noční
hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse    © Katka Šebková 2004