Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
NATOLISKÝ OBČASNÍK

NATOLISKÝ OBČASNÍK

hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse

Bosna a Hercegovina III - FOTKY!!!

Sarajevo noční
27.7.2005  - První šok po příjezdu - večeře ve dvě v noci.
Byli jsme uvedeni do neuvěřitelně obrovské místnosti tak pro 400 lidí, která je ve dřevěné restauraci. Je to takový "velký rybářský dům" hned u řeky. Později jsme se dozvěděli ze zákulisí, že majitelé mají na krku stíhání pro daňové úniky... a že velmi pravděpodobně jsou členy mafie... Ale uprostřed noci jsme vlastně neměli ani sílu analyzovat, jak na nás to obrovské dřevěné místo působí. Nicméně po večeři a ve 3h ráno jsme všichni chtěli už jenom spát. Ale překvapením ještě nebyl konec - byli jsme rozděleni do skupinek a společně s bagáží jsme se vydali k našim obydlím. Neměli jsme vůbec žádnou představu, co nás čeká.

S bagáží na kolečkách (většina z nás) a s místním průvodcem ve skupince (majitelem usedlosti, kde jsme měli bydlet) jsme se vydali na pouť městem. My jsme prý měli kliku, protože bydlíme jen asi 10 minut od restaurace. Jen se přejde most a začne se stoupat po úzké pěšince-schodech do prudkého kopce. No a nahoře na kopci je několik domků a ten skoro nejrozpadlejší je místo, kde nás bude 23.

Malý domeček se zahrádkou a velkým hlídacím psem (v kleci) nás uvítal ve 4 h ráno. Zjišťujeme, že nás bude ve 4 místnostech bydlet celkem 23, ale postelí je jenom 22 (jedna je taková polomanželská) a záchod a sprcha je jen jedna a ještě ve společné místnosti se záchodem. Máme bojler, který dokonce funguje a taky ledničku a pidikuchyňku. Taky jsme zjistili, že kousek nad námi je obrovský hřbitov (je tam pohřben bosenský prezident Izetbegovič a u hrobu stojí non-stop čestná stráž).

Šli jsme rovnou spát, protože toho máme za 2 dny v autobuse nějak dost. Na spaní zase nebylo víc času než 3-4 hodiny, protože v devět máme být ráno v Sarajevském muzeu.

Ráno nás uvítalo sluníčko a teplo, seběhli jsme do restaurace na snídani s domácími chleby, které připomínají spíš neplněné buchty a po spoustě let jsem zase měla takovou tu školkovo-školně jídelní sladkou bílou kávu. Pro řadu lidí to byl obrovský kulturní šok.

Pokračování studijní cesty na Balkán je za "dozvuky - červen"

obrovská hospoda
obrovská hospoda
noční večeře ve 2 ráno
noční večeře ve 2 ráno
výhled z domečku po ránu
výhled z domečku po ránu

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 4948 x

22.7.2005  Příprava na Bosnu - Filmy, diskuse a party - Halloween
22.7.2005  Autobusová odysea - Bosna a Hercegovina I - Cesta přes Budapešť
27.7.2005  Bosna a Hercegovina II - Do Sarajeva
27.7.2005  Bosna a Hercegovina III - FOTKY!!! - Sarajevo noční
28.7.2005  Bosna a Hercegovina IV + FOTKY!! - Sarajevo denní poprvé
28.7.2005  Bosna a Herzegovina V + FOTKY!!! - Semináře a Tunel
28.7.2005  Bosna a Herzegovina VI + FOTKY - Mostar - fénix?
28.7.2005  Bosna a Herzegovina VII + FOTKY - Krok zpátky - Banja Luka
hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse    © Katka Šebková 2004