Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
NATOLISKÝ OBČASNÍK

NATOLISKÝ OBČASNÍK

hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse

Zase zpět - trénujeme vládnutí

začátek ledna a pomalý rozjezd
20.1.2005  - Dlouhé prázdniny všem prospěly. Do Natolinu se vrátili usměvaví a veselí lidé - docela velký kontrast oproti unaveným a bledým troskám, které jsme tu potkávali koncem zkouškového období. Potěšilo mě, že se na sebe všichni těšíme a opravdu se i rádi vidíme. Tento semestr je ale přeci jen odlišný - jsme rozděleni do pěti paralelek s určitou specializací a společně se vídáme pouze na obědě a večeři (na snídani už chodí strašně málo lidí) a na jedné přednášce, která je 2 týdny v celém semestru.

Já jsem si vybrala paralelku, která se zabývá hlavně politikou EU, strategií a vyjednáváním (negociacemi). Většina ostatních ještě neměla žádnou přednášku ani seminář a my už jsme celkem jeli na ostro - 2 dny po příjezdu už jsme začali seminářem a pak jsme měli 2 dny blok přednášek z negociací a první "trénink" na vyjednávání v EU.

Všichni to brali nesmírně vážně a odpovídalo tomu i umístění - byli jsme ve stájích (naše přednášková a příležitostně i banketní místnost) a rozestavení stolů a židlí přesně kopírovalo realitu rozesazení v Evropské Radě v Bruselu. Aby byl dojem umocněn, na stole byly jmenovky států, které hájíme, stejně jako "visačky" - byly to sice samolepkové kartičky s názvem státu, které jsme umístili na sako. Pracovali jsme také s technikou - každý měl svůj klasický mikrofon.

Téma našeho tréninku nebylo až tak zajímavé - řešili jsme direktivu harmonizující vlastnosti zubařských vrtaček. Co ale bylo zajímavé jak se k tomu kdo postavil. Velice brzy vykrystalizovaly typy lidí, kteří budou schopní a "nebezpeční". Užili jsme si spoustu legrace (až ex-post, během jednání to bylo všechno na vážno) a podle toho, že téma negociačního tréninku dominovalo u jídelních stolů v Natolinu ještě další dva-tři dny, lze soudit, že to byl i zážitek silný. Ostatní paralelky skrytě i zjevně záviděly.

Jen na okraj - v minulých letech byla tato přednáška povinná pro všechny studenty College, ale s nárůstem počtu studentů a omezeným množstvím prostor, času a kapacity jednoho profesora, bylo nakonec rozhodnuto, že tento předmět zůstane pouze pro paralelku "vládnutí" - Governance in the EU = řízení, správa a administrativa EU.

Pietro,Ahmed,Gorica,Agnieszka a Sophie (z L do P)
Pietro,Ahmed,Gorica,Agnieszka a Sophie (z L do P)
Celkový pohled na jednací stůl
Celkový pohled na jednací stůl
Kristian, Milena a Kasia
Kristian, Milena a Kasia
Aby nebylo sekretářům smutno
Aby nebylo sekretářům smutno
Přestávkové lobování (Mikolaj a Ane-Vibe)
Přestávkové lobování (Mikolaj a Ane-Vibe)
Tvorba koalice
Tvorba koalice

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 3303 x

22.11.2004  Sníh - Přišla zima nenadále
30.11.2004  Zkouškové období začalo... - konec semestru
30.12.2004  Konec semestru - po dlouhé době
20.1.2005  Zase zpět - trénujeme vládnutí - začátek ledna a pomalý rozjezd
5.2.2005  Jak zabít Madame Butterfly - opera ve Varšavě
13.2.2005  Večírek plný talentů - divadlo v polštině
13.2.2005  Masopust a Karneval - v německé režii
20.2.2005  Zimní sporty - Bruslení, lyžování, žonglování a fotbal
hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse    © Katka Šebková 2004