Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
NATOLISKÝ OBČASNÍK

NATOLISKÝ OBČASNÍK

hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse

Večírek plný talentů

divadlo v polštině
13.2.2005  - Konec ledna přinesl zajímavý večer. Měl přinést a ukázat další možnosti a schopnosti obyvatelů Natolinu. Protože jsem v barové komisi, která tenhle večer organizovala, věděla jsem, že se do účinkování zrovna moc lidí nehnalo a termín se blížil. A pak, dva dny před vlastním konáním se roztrhl pytel s aktivitami. Večírek sice připadl zrovna na 60.výročí osvobození Osvětimi (bylo kvůli tomu pár protestů - ale to jsme vyřešili, neboť e-mail s návrhem na akci a termín proběhl 3 týdny před vlastním konáním), ale nehodlali jsme nic a nikoho znevažovat ani bohapustě popíjet a oslavovat.

Naše amatérská divadelní skupina se rozhodla, že bychom měli uvést náš skeč - pokus o polskou poezii a konečně dodělat básničku pro děti v polštině. Jmenuje se to Lokomotywa (lokomotiva) a my jsme k tomu vymysleli i trochu choreografie (společné dílo naší polské režisérky Kasii a některé moje nápady). Zkoušeli jsme dost usilovně 5 dní v řadě (no, dobře, každý den to byla hodina), protože všichni ostatní kromě mě a Kasii jsou neslovanského původu a s polštinou mají docela velké potíže.Nicméně dílo se podařilo, měli jsme úspěch. Z vystoupení i ze zkoušek existuje video, ale je to příliš velké, abych to dala na internet. Tak přidávám alespoň pár fotek.
Užili jsme si spoustu legrace, když jsme to zkoušeli. Je paradox, že celá scénka trvá asi 90 vteřin a my jsme na tom pracovali takových 6-7 hodin (bez přemýšlení, jak to udělat). Nicméně výsledek měl velký úspěch. Naše další představení bude mnohem delší - hrajeme Jak je důležité míti Filipa a zatím jsme jen ve stadiu čtených zkoušek.

Kromě nás ještě "soutežili" další kolegové a kolegyně - viděli jsme/vlastně slyšeli několik pokusů o hru na klavír (dvě velmi dobré a jednu - zřejmě kvůli nervozitě -méně dobrou), slyšeli jsme operetu buffu, zpíval nám italský zkrachovalý operní talent (utekl ke sportu) a pak jsme viděli našeho norského zpívajícího filozofa - o životě v Natolinu. A jako bonbonek na závěr znělo neuvěřitelně falešně "Podmoskovskie večera" v ruštině.

Ale ať už to bylo jakkoliv kvalitní-nekvalitní, hlavní účel bylo pobavit se a taky ukázat, že nejsme jen milovníci politických, právnických a jiných debat, jak by se možná mohlo zdát, když si poslechneme debaty při obědě anebo při večeři.

Zkoušíme polskou výslovnost (Arianna)
Zkoušíme polskou výslovnost (Arianna)
Amatérští divadelníci
Amatérští divadelníci
čtená zkouška lokomotivy
čtená zkouška lokomotivy
Průvodčí a režisérka Kasia
Průvodčí a režisérka Kasia
Lokomotiva v pohybu
Lokomotiva v pohybu
Zpívající filozof-rebel Andreas
Zpívající filozof-rebel Andreas
Obecenstvo v baru
Obecenstvo v baru

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 3205 x

30.12.2004  Konec semestru - po dlouhé době
20.1.2005  Zase zpět - trénujeme vládnutí - začátek ledna a pomalý rozjezd
5.2.2005  Jak zabít Madame Butterfly - opera ve Varšavě
13.2.2005  Večírek plný talentů - divadlo v polštině
13.2.2005  Masopust a Karneval - v německé režii
20.2.2005  Zimní sporty - Bruslení, lyžování, žonglování a fotbal
26.2.2005  Středoevropský bál a večeře - Natolin zase v gala
hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse    © Katka Šebková 2004