Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
NATOLISKÝ OBČASNÍK

NATOLISKÝ OBČASNÍK

hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse

Konference s důležitými lidmi

živý premiér, ministr, ombudsman?
3.10.2004  - Na našem kampusu se člověk může někdy cítit jako v kleci anebo v zoo. Na jednu stranu za to může pořádný plot, který nás odděluje od "normálního" světa. Silnička k hlavní bráně je oblíbená mezi místními majiteli psů a malých dětí, protože každý den jich tady korzuje spousta. Kromě nich se tu ještě prohání také cyklisti. A všichni téměř s úžasem sledují, co se děje u nás, za plotem. Chápu, že musí být docela působivé vidět tady shluk aut se zapnutými majáčky. Méně působivý, za to však rozhodně častější, je pohled na studentsvo vykonávající různé činnosti - shlukování se, hlasitý hovor, polehávání na trávě a jiné.
V posledních dnech bylo ovšem toho prvního vzrušení mnohem víc.
Nejdřív byla na pořadu dne konference pánů profesorů Gilla Andréaniho and Simona Hixe s názvem "Europe : the Constitutional stake" o tom, zda Evropa opravdu potřebuje Ústavu.
Hned den na to se na nás přijel podívat sám estonský premiér. To tu opravdu bylo vzrůšo - auta s majáčky, ochranka, psy s sebou sice neměli, ale nicméně museli provést prohlídku pokojů a chodeb, které přímo sousedí s přednáškovým sálem, kde se konference konala.
Hned další týden následovalo setkání s ruským ombudsmanem, to bylo mnohem méně pompézní, ale o to víc působivé - komu se stýská po starých dobrých komunistických časech, jen ať si zkusí vést, byť jen rozhovor, s pohlaváry.
Aby se nám náhodou nezkrátily žíly a mozky nepřestaly pracovat, zatím poslední pracovní setkání bylo se stálými dopisovateli zahraničních deníků - přišli se nás podívat pánové z Le Monde a z The Financial Times.
Sečteno a podtrženo - chcete se setkávat s mocnými tohoto světa - studujte na College of Europe, potkáte jich tu za 14 dní víc než za celý rok v Praze. (pokud chcete mít ještě větší přehled, vyberte si campus v Bruggách, tam je frekvence návštěv důležitých lidí mnohem vyšší.)

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 3141 x

28.9.2004  Povolení k přechodnému pobytu - V hlavní roli: byrokracie
29.9.2004  Písemka - pište ve francouzštině
29.9.2004  Volby studentských zástupců - Jak udělat dusno
3.10.2004  Konference s důležitými lidmi - živý premiér, ministr, ombudsman?
6.10.2004  Vítáme podzim - Bakchanálie - setkání u antického chrámu
17.10.2004  Debata - Learning by doing
6.11.2004  Podzimní barvy - natolinský park koncem října - antidepresivum par excellence
10.11.2004  Adrenalinové sporty - možnosti a hlavně o bruslení
hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse    © Katka Šebková 2004