Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
NATOLISKÝ OBČASNÍK

NATOLISKÝ OBČASNÍK

hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse

Další týden - po právu a před geopolitikou

letní počasí a geopolitika
24.5.2005  - Tak máme před zkouškou z geopolitiky. Počasí se k učícím zatím chovalo docela macešsky, neboť od 13.května do dneška bylo nepřetržitě nádherně a to kolem 25C. Pár lidí už má docela dobrou letní barvu. Ovšem nevypadá to, že by nějak moc studovali.
Na druhou stranu se objevilo pár potíží - tak třeba v baru už podruhé prasklo sklo ledničky a tudíž je nedostatek studeného piva, což je v horkých dnech docela problém.

Pak taky, nikomu se nechce učit a tak se vymýšlejí blbosti - kolega Slovák si z nedostatku činnosti "vymyslel" chorobu a od pondělka je v nemocnici na infekčním oddělení - alergická reakce na kousnutí broukem. Moje tělesná schránka se také trochu bouří a po úspěšné akci "zkouška z práva" se mi totálně zablokoval krk a uskřinul nerv v levé ruce (jsem levák...), takže mám potíže s psaním a se spaním, protože nemůžu ležet. O novinkách v polském zdravotnictví vás budu informovat v příštím příspěvku, to je docela nadlouho.

Zkouška z geopolitky vypukne zítra odpoledne. Mělo by to být z těch nejaktuálnějších událostí posledních anebo čerstvě následujících dní. Tak že by se objevilo téma německých předčasných voleb a evropské ústavy? Uvidíme.

Už máme po zkoušce. Ano, objevilo se téma Evropské ústavy a důsledků francouzkého "NE" při referendu (zkouška byla 25.5. a referendum 29.5., hráli jsme si trochu na Delfskou věštírnu podloženou znalostmi z politologie...), transantlantické vztahy mezi EU a USA a poslední téma eseje bylo vliv Ukrajiny na vztahy EU-Rusko.

A tady je pár fotek, jak to při zkoušce vypadá.

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 2996 x

25.4.2005  Zase ta televize - Jak se (málem) stát televizní hvězdou
12.5.2005  Diplomka - opus magnum odevzdán
17.5.2005  Zkouškové období - první týden - pro "odpadlíky z prvního semestru"
24.5.2005  Další týden - po právu a před geopolitikou - letní počasí a geopolitika
25.5.2005  Polské zdravotnictví - Popis malé anabáze za zlepšením zdravotního stavu
28.5.2005  Kultura na jaře - Chopinovo rodiště, Carmina Burana a Aida
11.6.2005  Dobojováno - po poslední zkoušce
20.6.2005  Tvoříme ročenku - FOTKY!! - Zase práce jako na kostele
hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse    © Katka Šebková 2004