Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
NATOLISKÝ OBČASNÍK

NATOLISKÝ OBČASNÍK

hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse

Polský den - FOTKY!!

Oslava slunovratu
23.6.2005  - "Polský den" byl poslední z řady "národních" dní, které jsme v Natolinu za celý rok zažili. A protože se hostitelé chtěli opravdu vytáhnout, udělali z jednoho dne noc, den a noc. První večer nás čekal filmový maraton s filmy od Wajdy, Polanského a pak ještě další filmy, které neznám (neviděla jsem z toho nic, pracovala jsem na ročence...). Stejný večer jsme se rozdělili do týmů, dostali jsme nápovědu a polského "velitele" a měli jsme si připravit strategii na následující den. Každá skupina mířila do jiné části historické Varšavy a měla přitom splnit řadu úkolů a hlavně fotograficky je zdokumentovat. Cílem bylo poznat to pravé Polsko, jak žijí normální lidé. Zkrátka a dobře, věci, které zůstávají turistům (zejména těm ze Západu) skryty, protože si je ani neumějí představit.

Měli jsme ulovit polského fiatka a vyfotit se v něm, kníraté muže, ženy v minisukních, ale taky levný mléčný bar (ekvivalent české "Koruny" nebo jiných rychlých restauračních zařízení ze staré éry) a jiné. Celý den jsme měli co dělat, dobře jsme se bavili, něco dobrého jsme pojedli a ještě jsme odpoledne potkali všechny ostatní skupiny na závodech na šlapadlech. Byla to legrace a myslím, že si všichni přišli na své. To hlavní nás ale teprve čekalo...
Cestou zpátky nás chytla šílená bouřka - někde uhodilo do trafa a tak nejezdily tramvaje, ale metro naštěstí ano. Byli jsme strašlivě orvaní, ale večeře s polskými specialitami a trochu vodek nás postavila na nohy a připravila nás na soutěžení.

Každá skupina měla představit svou část města, fotky a porota hodnotila. Vůbec oblečení našich Poláků stálo za to - všichni byli v bílém, holky měly na hlavách nádherné věnce z lučních kytek a připravovalo se na oslavy slunovratu. Po vyhlášení výsledků fotosoutěže, kterou jsme o fous vyhráli!!! a dostali jsme super diplomy (Dyplom warszawiaka) namalované Jackem, nás čekalo dobrodružství v parku.

Holky byly v jedné skupině a kluci ve druhé. Úkolem holek bylo najít "zlaté kapradí",ale musely nejdřív obětovat trochu vlasů a poprosit ducha Natolinu-Natalii o podporu. Zlí duchové nás cestou strašili ( a vzali na sebe podobu Jacka, Michala a Mikolaje :-)), ale k "řece" jsme se dostaly. Na druhé straně se brzy objevili kluci, kterým jsme měli hodit naše snítky kapradí. Jenže "říčka" je asi 5 metrů široká a kapradí zrovna moc nelítá.. Žádnou oštěpařku jsme mezi děvčaty nenašly a tak nezbylo nic jiného, než že si kluci museli pro to kapradí doplavat... Chvíli váhali, ale pak si opravdu pro něj doplavali skoro všichni. A bylo to super!!!!! Neuvěřitelný zážitek. Po tomhle "očistném" rozuzlení se dámy odebraly k ohni za knihovnou, kluci se šli umýt od bahna a pak se slavilo a tančilo až do rána. (tedy většina lidí, já přesně nevím, neboť jsem celou noc seděla u počítače nad fotkama pro ročenku)

prodáváme jahody
prodáváme jahody
U stánku s jahodami
U stánku s jahodami
Plac Konstytucii
Plac Konstytucii
pravá italská zmrzlina po Polsku
pravá italská zmrzlina po Polsku
polský tým při večeři
polský tým při večeři
jeden přípitek za druhým
jeden přípitek za druhým
před cestou do lesa
před cestou do lesa
kluci si plavou pro kapradí
kluci si plavou pro kapradí

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 3305 x

28.5.2005  Kultura na jaře - Chopinovo rodiště, Carmina Burana a Aida
11.6.2005  Dobojováno - po poslední zkoušce
20.6.2005  Tvoříme ročenku - FOTKY!! - Zase práce jako na kostele
23.6.2005  Polský den - FOTKY!! - Oslava slunovratu
25.6.2005  Oskarový večer - FOTKY!! - a ještě delší noc
27.6.2005  Slavnostní zakončení - FOTKY!!! - Zahradní párty a loučení
22.7.2005  Příprava na Bosnu - Filmy, diskuse a party - Halloween
22.7.2005  Autobusová odysea - Bosna a Hercegovina I - Cesta přes Budapešť
hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse    © Katka Šebková 2004