Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
NATOLISKÝ OBČASNÍK

NATOLISKÝ OBČASNÍK

hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse

Natolin Theatre Group presents I

zkoušíme
10.4.2005  - Další týden byl ve znamení příprav na 2 velké události - divadelní představení - premiéru a taky zároveň na studijní cestu do Bruselu a Brugg na týden 10-17.4. Kromě jiného se také žilo přípravami na papežův pohřeb a státním smutkem v Polsku. Kolize pohřbu s datem našeho přestavení způsobila změnu - posun o den později. Naštěstí to vyšlo a mohli jsme hrát, protože se posunul i termín našeho odjezdu do Bruselu (nezávisle na pohřbu).

Zkoušení na divadlo se zintenzivnilo - každý večer od 2.4. několik hodin (4-5 denně, resp. večer a v noci - začátek 19,30, konec po půlnoci...). Kromě zkoušek jsme také připravovali pódium a další věci, které byly potřeba pro představení - sháněli jsme rekvizity, což se ukázalo trochu jako problém, ale nakonec jsme vše vyřešili k velké spokojenosti všech zúčastněných.*

Byli jsme v Teatru Dramatycznym vypůjčit si kostýmy - kapitola sama pro sebe. Opět jsme se setkali se zakořeněnou komunistickou neochotou dámy v kostmérně pro kterou bylo všechno problém (jak jsem ale později zjistila, bylo to také způsobeno její vyšší afinitou k alkoholu..). Nicméně jsme soustředěným tlakem dosáhli toho, že jsme na první pokus vypůjčili většinu kostýmů pro holky (kromě mě, ach jo).

Kluci a já museli do divadla ještě jednou. Na druhý pokus se to podařilo a po čtyřech hodinách jsme všichni odjížděli s padnoucími kostýmy. Jen pro zajímavost, půjčovné jednotlivé věci stálo 5-20 zl na den za věc, měli jsme je půjčené na 4 dny a celková suma byla skoro 3000 PLN (bratru 22 500 Kč).

V kostymérně to bylo neuvěřitelné - skoro nekonečné řady věšáků s oblečením, police s botami, klobouky, rukavice, spodničky, košile. Všechno, nebo skoro všechno, co si člověk vzpomene. Kluci nejdřív nemohli pochopit nadšení holek, když zkoušely kostýmy první den, protože oni sami toho moc nevyzkoušeli - byli jsme v dámském oddělení. Ale druhý den, kdy se sami stali "obětí" zkoušení, se nadšení přeneslo i na ně - viz fotky. :-)

Ještě jsme také měli zážitek s focením pro plakát. Přišla paní a fotila nás zblízka na digitál (mám lepší foťák, myslím), ale když jsem pak viděla výsledek, na první pohled dobrý, ale zblízka? Určitě bych udělala lepší fotky všech lidí, kteří s námi hrají. Tady je vzorek plakátu, jako bonus .-)



*Důvod, proč nebyly rekvizity vypůjčené z divadla byl poměrně prostý - z důvodu státního smutku, kdy nehrálo žádné divadlo, tak v práci nebyli ani pracovníci, kteří mají rekvizity na starosti, takže nebyla šance se do fundusu dostat. Jenže to nevysvětluje skutečnost, že jsme se dostali do skladu/depozitáře kostymérny pro již nepoužívané kostýmy.

Lady Bracknell, ale je to trochu malé
Lady Bracknell, ale je to trochu malé
fakt nemají oblečky na větší velikosti?
fakt nemají oblečky na větší velikosti?
Arianna zvítězila
Arianna zvítězila
V tomhle hrát nebudeme
V tomhle hrát nebudeme
Mathieu jako medůza
Mathieu jako medůza
pánové ve zkušebně
pánové ve zkušebně
první kostýmovaná zkouška
první kostýmovaná zkouška
po prvním jednání - přestávka ve zkouškách
po prvním jednání - přestávka ve zkouškách
plakát verze 1
plakát verze 1
plakát verze 2
plakát verze 2

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 3074 x

15.3.2005  Zima končí - jaro začíná - Telegrafické shrnutí posledních týdnů
22.3.2005  Veselé velikonoce - malá pauza
1.4.2005  Přehled zpráv - začátek dubna - povelikonoční novinky - do 3.4.2005
10.4.2005  Natolin Theatre Group presents I - zkoušíme
11.4.2005  Natolin Theatre Group presents II - vlastní představení - DLOUHÉ
18.4.2005  Shrnutí studijní cesty - 10-17.4. Brusel-Bruggy
25.4.2005  Týden 18-24.4. - Opravdové jaro
25.4.2005  Zase ta televize - Jak se (málem) stát televizní hvězdou
hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse    © Katka Šebková 2004