Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
NATOLISKÝ OBČASNÍK

NATOLISKÝ OBČASNÍK

hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse

Zimní sporty

Bruslení, lyžování, žonglování a fotbal
20.2.2005  - V lednu to vypadalo, že už žádný sníh nebude, ale omyl, od konce ledna (přesně od 24.1.) tu nepřetžitě leží sníh a chvílemi mrzne až praští. Ve volných chvílích lze provozovat sporty venku, ale samozřejmě i uvnitř.
dodatek z 7.3. - dneska připadlo dalších 20 cm, za chvíli odsud nikdo nevyjede - je tu tak 50 cm sněhu.
Kromě obligátního kulečníku - už se hraje třetí turnaj (na prvním jsem se slovenským kolegou skončila v semifinále, na druhém jsme s kolegou z Lucemburska došli tamtéž a teď zrovna se hraje turnaj jednotlivců. Moc mi to nejde, ale nevadí, je to hlavně hra - pro mě. Pro jiné je to místy i životně důležité) - se ještě rozšířilo karetní UNO a v posledním týdnu je největší hit "baby-foot" tedy stolní fotbal. Náš bar je totiž mírně ziskový a tak jsme část zisku uložili do zábavního zařízení. Koupili jsme ho v aukci a funguje dost dobře. Mezinárodní turnaje jsme zatím nepořádali, jsme ve stádiu tréninku.
Žonglování - před přípravou večírku talentů jsme přemýšleli, v čem kdo vyniká a přišla řeč i na žonglování. Kamarádka z Německa ho bezvadně ovládá - měli to jako "předmět" v odpolední škole. Nápadlo nás efektní číslo pro večírek - žonglovat s čerstvými vajíčky. Já jsem se chtěla naučit žonglovat, ambice na zvládnutí hodu čerstvým vajíčkem jsem neměla a při prvních pokusech se mohli kolegové potrhat smíchy, zvládala jsem maximálně 1 předmět, 2 předměty mi padaly - dokonalý klaun. Tak jsem pár dní poctivě trénovala - míčky nemám, ale citrony posloužily stejně dobře (s mandarinkami to nezkoušejte, jsou sice kulaté, ale nic nevydrží, když spadnou na zem). Při jednom z "tréninků" na chodbě mezi německými kolegy padl nápad vyzkoušet kulečníkové koule. Oba naši šampioni umí žonglovat v různých pozicích - ve stoje, v sedě, v leže, v kleku. Při jednom z pokusů ale došlo k chybě a při přechodu ze sedu do lehu si kolega vyrazil koulí zub a musel s ním pak na pohotovost (přilepili mu pěknou korunku). Po tomto zážitku byl žonglovací nápad prozatím odložen k ledu - ještě že jsme ty vajíčka nekoupili, to už by z nich byly pěkné pukavce.
Venkovní sporty jsme provozovali už před vánoci, když napadl sníh a kolegové si koupili sáňky. Náš natolinský park je v placaté Varšavě trochu raritou, protože vlastní kopeček - asi 20 m převýšení - tedy původní koryto řeky Visly před několika miliony let. Bohužel se v parku nemyslelo na to, že by v něm někdy někdo chtěl lyžovat nebo sáňkovat, takže je všechno zarostlé stromy, ale takový slalom mezi nimi není taky k zahození. To si zejména vyzkoušeli kolegové z Francie a Rakouska, nejlépe na lyžích za tmy...
No a posledním sportem je bruslení. Než pořádně zamrzl náš parkový vodní systém, objevili jsme, že v centru Varšavy, přímo vedle Paláce kultury (ve stejném stylu, ale 10x větší než hotel Crowne Plaza v Dejvicích - bývalý hotel Internacionál) je postavené kluziště, kde se dá bruslit a vypůjčit si brusle za malý poplatek (6 PLN za hodinu). Vydali jsme se tam v mezinárodním složení a obecně lze říci, že Dánové bruslí velmi dobře, zato Italové nám z toho dělali kovbojku.
Po té, co zamrzlo naše "vodní dílo" a někteří z nás si přivezli z domova brusle, tak jsme mohli bruslit v přírodě. Je to super, jen sníh nám teď trochu udělal čáru přes rozpočet, protože ho nikdo neodklízí a bruslit se na sněhu moc nedá.
Ale jako výčet zimních sportů by to mohlo ve Varšavě stačit.

Pro pořádné lyžování je potřeba jet na jih, do Tater - Zakopane nebo Zywiec, to jsou ta pravá místa, ale o tom až jindy, resp. až se tam konečně někdy podívám.

kluziště v centru Varšavy
kluziště v centru Varšavy
Selma a Johannes žonglují
Selma a Johannes žonglují
stolní fotbal
stolní fotbal
brusliště v parku
brusliště v parku
Katka na bruslích
Katka na bruslích
Napadl sníh, bruslit už nejde
Napadl sníh, bruslit už nejde

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 3269 x

5.2.2005  Jak zabít Madame Butterfly - opera ve Varšavě
13.2.2005  Večírek plný talentů - divadlo v polštině
13.2.2005  Masopust a Karneval - v německé režii
20.2.2005  Zimní sporty - Bruslení, lyžování, žonglování a fotbal
26.2.2005  Středoevropský bál a večeře - Natolin zase v gala
15.3.2005  Zima končí - jaro začíná - Telegrafické shrnutí posledních týdnů
22.3.2005  Veselé velikonoce - malá pauza
hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse    © Katka Šebková 2004