Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DB_Sql has a deprecated constructor in /www/doc/www.k-gallery.cz/home/phplib/db_mysql.inc on line 12
NATOLISKÝ OBČASNÍK

NATOLISKÝ OBČASNÍK

hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse

Polish Survival

Jak se rychle naučit polsky
9.9.2004  - Pro Slovana to není tak složité, ovšem naši neslovanští kolegové s polskými spřežkami docela bojují. Aby ten boj byl úspěšný a rychlejší, škola nám zařídila hodiny polštiny. Učí nás sympatičtí lektoři - pan Krzystof a paní xx.
Hned první hodinu jsme probrali téměř všechny nápoje, které se v Polsku obvykle pijí, pár pozdravů a základních slov a bylo to.
Teď každý zdraví polsky, někteří s tak dokonalým přízvukem, že mívám občas pochybnosti o tom, jaké jsou vlastně národnosti.
Ovšem ne všichni mají výdrž a polské spřežky se jim velmi těžko vyslovují. Z našeho kurzu, který měl původně 17 členů už jich asi 6 odpadlo, ať už kvůli časovým nebo jiným důvodům.
Pro mě je naprosto nejhorší slyšený text napsat. rz, cz, cz, a a a e s ocáskem jsou nakupeny za sebe v neuvěřitelných kombinacích. A co je ještě horší, existují tady slova, která v češtině mají naprosto jiný význam, než v polštině a často se běžně používají. Udržet vážnou tvář při poslechu polštiny se mi příliš nedaří. Ovšem přiznávám, že to funguje i obráceně.

Ohlasy a vzkazy k článku ( Počet příspěvků: 0 )
Článek zobrazen: 3876 x

7.9.2004  Příjezd s plnou parádou - První den ve Varšavě a v Natolinu
8.9.2004  Jak se chová síť - Murphyho zákony fungují
9.9.2004  Polish Survival - Jak se rychle naučit polsky
10.9.2004  Jak vypadá kampus -
10.9.2004  Studentský život - normální den v Natolinu - od pondělka do soboty
11.9.2004  Bar Committee - studentský oddech
12.9.2004  Krása parku -
19.9.2004  Centrum Varšavy - ven z kampusu
hlavní stránka  |   fotogalerie  |   obsah  |   diskuse    © Katka Šebková 2004